Palenta s mljevenom puretinom i šampinjonima

Palenta s mljevenom puretinom i šampinjonima recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    45 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodati vodu i pola male kašike soli. Staviti na kolo. Nakon što zavri dodati palentu.

Korak 2

Kuhati na umjereno jakoj temperaturi oko 8 minuta uz često miješanje, da se ne bi formirale grudice.

Korak 3

Kalup dijametra 22cm nauljiti (jednom kašikom ulja).

Korak 4

Izliti palentu u kalup, jedan dio palente uz pomoć kašike pritisnuti uz rub kalupa.

Korak 5

U dubokoj tavi zagrijati tri kašike maslinovog ulja.

Korak 6

Dodati luk. Pržiti 2-3 minute.

Korak 7

Zatim dodati mljevenu puretinu. Pržiti još 3-4 minute i za kraj dodati šampinjone. Pržiti još 5 minuta.

Korak 8

Dodati jednu malu kašiku soli i izmiješati.

Korak 9

Smjesu ravnomjerno rasporediti preko palente.

Korak 10

U zdjelu dodati jaja i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.

Korak 11

Preliti preko mesa.

Korak 12

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 35 minuta.

Pogledajte još